Witte chocolade macadamia koekjes

Dit recept voor witte chocolade macadamia koekjes is top want alle ingrediëntenhoeveelheden zijn een beetje gelijk getrokken voor je gemak.

Witte chocolade macadamia koekjes

Bij de Subway bestaat een menu uit een broodje, een drankje en een koekje (of chips). Ik heb die combinatie nooit helemaal begrepen maar aan de andere kant: moeten zij weten. Die broodjes boeien me niet zo heel veel meer, maar ik sluip nog wel eens een Subway binnen om white chocolate chip macadamia nut cookies te kopen. Bij de Subway zijn ze doorgaans een beetje zacht (soms nog een beetje warm) en zonder uitzondering thunder lekker. Dus dat is altijd een prima keuze. En met meer dan 44.000 restaurants ter wereld is de dichtstbijzijnde (zes medeklinkers achter elkaar, nice) nooit ver.

Maar ik woon in Amsterdam-Noord en daar is fucking niks dichtbij. Laat staan dichtstbij. Voor de meeste activiteiten moet je met de boot. Dus ik keek even op mijn Linkedinprofiel, zag koekenbakker staan en trok mijn conclusies.

En nu kan ik wel doen alsof ik een keukenprinses ben, maar ik googelde gewoon 'white chocolate chip macadamia nut cookies subway recipe' en klikte op het eerste de beste recept, veranderde dat door alle stomme dingen eruit te halen, die domme meeteenheden te converteren (wtf zijn cups en sticks?) en wat grammen gelijk te trekken, fietste alsnog naar de Jumbo om macadamianoten te kopen, zag dat die er niet meer waren, kocht notenmix, fietste naar huis, zocht de macadamianoten er uit, en maakte het recept.

Joe, geniet ervan.

Ingrediënten (voor precies 17 stuks)

  • 200 gram witte chocolade (mag in van die chips maar die zijn toch nergens te verkrijgen) in stukjes
  • 56 gram macadamianoten (in het oorspronkelijke recept stond 65 gram maar mijn notemix bevatte, ondanks de beloofde 18% van 350 gram zoals op de verpakking stond vermeld, maar 56 gram) in stukjes
  • 175 gram suiker
  • 175 gram boter
  • 175 gram bloem
  • bakpoeder of baking soda
  • 1 ei
  • beetje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de suiker, boter, bloem, bakpoeder, ei en zout bij elkaar in een blender of keukenmachine of iets anders wat roert en mengt
  • Roer de chocolade en macadamia er doorheen
  • Doe het beslag/deeg in de koelkast
  • Haal het er weer uit als het een beetje koud is
  • Draai er balletjes van
  • Zet 12 balletjes weer terug in de koelkast
  • Doe 5 balletjes op een bakplaat en bak in 10-15 minuten (is aan jou) klaar/gaar
  • Doe 12 balletjes in een zakje in de vriezer zodat je op ieder gewenst moment koekjes kunt bakken en nu met mate kunt genieten van 5 koekjes
  • Geniet van je koekjes.