Goedkope reisjes naar Zuidoost-Azië (en eromheen)

Thuisblijven is duurder

Hou ik ervan om in het wilde weg tickets naar Zuidoost-Azië te zoeken? Ja. Heb ik er zelf nu tijd of geld voor? Nee. Deed ik dit vandaag weer om mezelf van mijn eigenlijk werk af te houden? Ja. Heb jij er dus wat aan? Ja.

Dus hier volgens volledig willekeurig wat ticketdeals naar Zuidoost-Azië in de komende twee maanden. Geldigheid van prijzen is ongeveer 1 seconde na publicatie van deze post. Dus doe er je voordeel mee.

Dan ga ik weer aan het werk.

Hoe zoek je tickets?

Er is een leuk boek over verschenen, maar de kortste uitleg is dit: je voert je route in bij Google Flights en klikt op een vertrekdatum en de prijzen per retourdatum verschijnen in een kalender. Zo:

Amsterdam – Hong Kong even checken toch?

Zo kun je heel snel checken wat een voordelig retour is, mits je natuurlijk een beetje flexibel bent. Bovendien kun je ook meerdere bestemmingen tegelijk zoeken, om te vergelijken wat de voordeligste bestemming is.

Die goedkope datum voer je vervolgens in bij Momondo, want daar is het goedkoper. Kijk:

Zie!

Nou goed, dat was dus direct het eerste voorbeeld: Amsterdam – Hong Kong voor €343 met China Southern. Met op de terugweg een overstap in Beijing, waar je dan direct even een geroosterde eend kunt eten bij Da Dong. Noteer dit restaurant even. Ze zitten op meer plekken.

En inmiddels is er trouwens ook Yelmair om goedkope tickets te vinden.

Amsterdam — Taipei €365

Ook hier weer: even Google Flights openen om snel goedkope retourtjes te vinden en dan over naar Momondo.

Hopla
Amsterdam – Taipei voor €365

Het is een beetje een omweg via Rome, maar het is nog steeds een prima prijs. En die Boeing 787-8 en 787-9 Dreamliners zijn prima nieuwe toestellen. Dit is een reis van 23 mei t/m 4 juni, maar de prijs is beschikbaar voor meer data. Check daarvoor Google Flights.

Amsterdam — Shanghai voor €387

Het is een tripje van 30 mei t/m 4 juni (en meer data) en je hebt, als je in Shanghai wilt blijven, een visum nodig. Maar zie het dan maar als een beginpunt of inspiratie voor een langere reis.

Er is een goedkopere optie, als je graag een nacht op het vliegveld in Zürich wilt doorbrengen (nee).

Amsterdam — Phuket voor €369

Twee keer overstappen om in een gore badplaats in Thailand te komen, maar ook hier kun je vanaf Phuket weer naar iets anders. Tickets voor 3 t/m 18 juni (en meer data).

Amsterdam — Ho Chi Minhstad voor €357

Prima prijsje voor prima vluchtjes met een overstap in Guangzhou (heen en kort) en Beijing (terug en lang). Gelukkig krijg je bij overstappen van meer dan 8 uur met China Southern een gratis hotel en voedsel. Kun je nog even douchen en je tanden poetsen. En die eerder genoemde eend eten.

Tickets voor 4 t/m 26 mei (en meer data).

Amsterdam — Bali (Denpasar) voor €411

Als je Nederland wilt ontvluchten om heel Nederland tegen te komen, moet je natuurlijk naar Bali. Prima prijsje met Xiamen, maar de overstappen zijn lang. Ook bij Xiamen heb je recht op een gratis hotelverblijf wanneer je overstap meer dan acht uur bedraagt. Niet echt een mooie stad, maar het is wel China en Chinees eten is natuurlijk awesome.

Reisdata 3 t/m 18 juni (en meer).

Amsterdam — Manila voor €407

Lees de paragrafen hierboven voor het hoe en wat van Xiamen, en ga vanaf Manila naar één van de vele Filipijnse eilanden om vooral niks te doen, of om zeekoeien te irriteren met je snorkel. Topbestemming.

Deze prijs vind je voor reizen van 15 t/m 28 mei (en meer).

Amsterdam — Seoul voor €418

Bla bla bla Xiamen Air bla.

Seoul is top. Een soort China maar dan wat moderner. Een soort Japan maar dan anders. En Zuid-Koreaans eten is natuurlijk master. Dit ticket is voor 15 t/m 21 mei, maar er zijn meer data met deze prijs.

Nog beter worden in goedkope tickets vinden?

Dat kan (en mag). Ik heb er een boek over geschreven dat Thuisblijven is duurder heet en ik heb een vliegticketzoekmachine gemaakt die Yelmair heet.