Als ik later groot ben, wil ik in Japan wonen. Want Japan is awesome want Japanners wachten gewoon in de rij voor de metro. Verder hoef ik volgens mij niet echt redenen op te noemen. Geen voordringende idioten bij het openbaar vervoer moet op zich al een belangrijke reden kunnen zijn om te migreren.
En je kunt de hele tijd overstekende mensen waarschuwen met:
Pas op! Daar komt een Jap an!
En als ik je (en mezelf) dan toch nog verder moet overtuigen, zou ik je graag ook willen wijzen op sushi (meestal zonder mayo en niet gefrituurd), superveel hoedenwinkels en fluffy cheesecake die overal wordt verkocht.
Dat van die fluffy cheesecake wist ik niet hoor. Daar moest ik eerst een Tastyvideo van Buzzfeed voor kijken. En toen ik die video zag, dacht ik:
Ha! Daar gaan vast veel mensen op klikken, dus ik maak er een kookvideo van.
En ik dacht ook:
Wat een acceptabele voedingswaarden eigenlijk voor een cheesecake. Ik denk dat ‘ie dan niet te beuken is.
Maar niets bleek minder waar. De Japanse Fluffy Cheesecake is namelijk wél prima te beuken. Alleen werd die van mij niet zo fluffy, maar dan kan misschien ook wel komen doordat ik na anderhalf uur eiwitschuim opkloppen geen zin meer had. Ik heb namelijk nog steeds geen door Magimix gesponsorde keukenmachineinmiddels een door Magimix gesponsorde keukemachine dus ik ga het binnenkort opnieuw proberen. Het bloggerleven is zo intens verdrietigbest ok.
Nouja. Kijk maar even hoe je het maakt.
Zo wordt ‘ie dus
Ingrediënten
13 eiwitten (brengt geluk)
130 gram suiker
8 eidooiers
100 gram bloem
100 gram maïzena
100 gram boter
100 gram cream cheese
100 ml slagroom (of melk, maar slagroom is lekkerder)
Spulletjes
Een springvorm van 26cm maar mag ook groter of kleiner
Bakpapier
Een bak die groter is dan de springvorm die in de oven kan (de bak dan, de springvorm trouwens ook)
Goed humeur
Bij voorkeur een door Magimix gesponsorde keukenmachine
Bereiding
Ga 15 minuten op je hand zitten
Verwarm de oven voor op 160 graden
Doe de boter, cream cheese en melk in een pan en verhit en meng
Klop de eidooiers luchtig in een bak (weet niet precies wanneer het goed is)
Doe het vette zuivelmengsel bij de eieren en klop verder door
Zeef de bloem en maïzena er door en zet ff apart
Oja bekleed even een springvorm met bakpapier
Klop de eiwitten luchtig en voeg de suiker geleidelijk toe (weet trouwens niet wat er gebeurt als je alle suiker er vanaf het begin bij tyft, waarschijnlijk niks)
Als de eiwitten luchtig zijn meng je dat langzaam door het eidooiermengsel
Doe het beslag in de springvorm
Zet de springvorm in een bak met een klein laagje water en bak 25 minuten op 160 graden in de oven
Klop intussen wat slagroom en suiker en eet dat met een lepel op
Bak de cheesecake na die 25 minuten nog 55 minuten lang op 135 graden
Neem de cheesecake uit de oven en verwijder de springvorm en het bakpapier
Check even of ie echt fluffy is door ‘m te schudden
Maak een Boomerang en post op Instagram
Oja en eet smakelijk
Voedingswaarden (als je ‘m in 8 stukken snijd want wees ff eerlijk)
406 kilocaloriën
38 gram koolhydraten
23 gram vet
11 gram eiwit
0 gram vezels
Voedingswaarden (in begrijpelijke taal)
Een best dik stuk (1/8e) bevat niet zo knetter veel vet en calorieën als een reguliere cheesecake maar alles is relatief dus kijk maar even.
Een stuk Japanse Fluffy Cheesecake, maar dan niet zo fluffy als die op Tasty
Als ik later groot ben, wil ik in Japan wonen. Want Japan is awesome want Japanners wachten gewoon in de rij voor de metro. Verder hoef ik volgens mij niet echt redenen op te noemen. Geen voordringende idioten bij het openbaar vervoer moet op zich al een belangrijke reden kunnen zijn om te migreren.
En je kunt de hele tijd overstekende mensen waarschuwen met:
En als ik je (en mezelf) dan toch nog verder moet overtuigen, zou ik je graag ook willen wijzen op sushi (meestal zonder mayo en niet gefrituurd), superveel hoedenwinkels en fluffy cheesecake die overal wordt verkocht.
Dat van die fluffy cheesecake wist ik niet hoor. Daar moest ik eerst een Tastyvideo van Buzzfeed voor kijken. En toen ik die video zag, dacht ik:
En ik dacht ook:
Maar niets bleek minder waar. De Japanse Fluffy Cheesecake is namelijk wél prima te beuken. Alleen werd die van mij niet zo fluffy, maar dan kan misschien ook wel komen doordat ik na anderhalf uur eiwitschuim opkloppen geen zin meer had. Ik heb
namelijk nog steeds geen door Magimix gesponsorde keukenmachineinmiddels een door Magimix gesponsorde keukemachine dus ik ga het binnenkort opnieuw proberen. Het bloggerleven is zointens verdrietigbest ok.Nouja. Kijk maar even hoe je het maakt.
Zo wordt ‘ie dus
Ingrediënten
Spulletjes
Bereiding
Voedingswaarden (als je ‘m in 8 stukken snijd want wees ff eerlijk)
Voedingswaarden (in begrijpelijke taal)
Een best dik stuk (1/8e) bevat niet zo knetter veel vet en calorieën als een reguliere cheesecake maar alles is relatief dus kijk maar even.
Een stuk Japanse Fluffy Cheesecake, maar dan niet zo fluffy als die op Tasty